ArtiklarDagens Muslim 58TidningsnummerUttalande

Uttalande av Imam Ali Islamic Center”Koranbränning är ingen modig handling, utan uttryck för hot och hat”

”Återkommande skändningar, förolämpningar och dolda hot om utplåning främjar de krafter som vill så split och missämja i samhället. Under yttrandefrihetens fana används koranbränningar för att ge uttryck för hot och hat mot muslimer.
Koranen är en helig skrift för världens muslimer. I den finner de mening med livet, tröst, identitet och mycket mer. För muslimer är skändning av Koranen en kränkning och skymfning av dem själva.
Därtill är muslimer i Sverige en utsatt minoritet. Flertalet forskningsrapporter vittnar om muslimers utsatthet för diskriminering, hot, hat, och våldsbrott. I denna kontext får koranbränningar ytterligare en dimension – man sparkar på den som redan ligger ned.
Det är ingen modig handling för yttrandefriheten. Det är tvärtom hets mot en utsatt grupp i samhället. Det är ett tydligt budskap till Sveriges muslimer: Ni hör inte hemma här.
Därigenom ställs människor mot människor, grupper mot grupper. Känslan av utanförskap ökar och därmed även segregationen. Handlingarna driver medvetet fram social oro och står i kontrast till idén om nationell sammanhållning.
Historien vittnar återkommande om att fysiska attacker på böcker går hand i hand med attacker på människor. Därför uppmanar vi alla de som står upp för mänskliga rättigheter att göra sina röster hörda och uttrycka sin avsky genom att fördöma denna hatiska handling”.

Imam Ali Islamic Center
2023-01-29

User Rating: 4.66 ( 4 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button