Home » Ahl-albayt (frid vare med de) » 08. Imam Redha (fvmh) » Imam Ridhas (fvmh) helgedom, världens största moské
  • Några historiska bilder från Imam Ridhas (fvmh) helgedom:

Imam Ridhas (fvmh) helgedom, världens största moské

Imam Ridhas helgedom, som ligger i centrum i staden Mashhad i Iran, är Imam Ridhas (fvmh) begravningsplats. Denna helgedom är en helig plats för shiamuslimer. Bl. a. är moskén Bala-Sar och den stora moskén Goharshad några av de mest enastående byggnaderna i anslutning till helgedomen. Imam Ridhas (fvmh) helgedom omfattar även en samling av moskéer, begravningsplatser, gårdar, ett stort bibliotek och museum. Imam Ridhas (fvmh) helgedom räknas som den största moskén i världen med hänsyn till dess yta (250 000 m2) och den näst största moskén med hänsyn till dess kapacitet (500 000 personer).

Dess äldsta delar byggdes på 1230-talet e. Kr. Helgedomen renoverades även fr. o. m. Timuridernas period då även många gamla byggnader i Khorasan, Tus, Herat och Neyshabur renoverades. Många byggnader i denna shiitiska helgedom finns kvar sedan Safaviderna och speciellt Shah Tahmasp Safavi.

mam Ridhas helgedom, som ligger i centrum i staden Mashhad i Iran, är Imam Ridhas (fvmh) begravningsplats. Denna helgedom är en helig plats för shiamuslimer. Bl. a. är moskén Bala-Sar och den stora moskén Goharshad några av de mest enastående byggnaderna i anslutning till helgedomen. Imam Ridhas (fvmh) helgedom omfattar även en samling av moskéer, begravningsplatser, gårdar, ett stort bibliotek och museum. Imam Ridhas (fvmh) helgedom räknas som den största moskén i världen med hänsyn till dess yta (250 000 m2) och den näst största moskén med hänsyn till dess kapacitet (500 000 personer). Dess äldsta delar byggdes på 1230-talet e. Kr.…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 2 votes)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade Required fields are marked *

*

x

Check Also

Islams syn på fritid

Under december månad är det jullov. Många elever och andra personer är lediga och har ...