Dagens Muslim 21Intervjuer

Basim Ali : ”Det viktigaste för mig är att de röstar”

Valet 2018 kommer nog att vara ett av de viktigaste valen vi någonsin tagit del av i modern tid. Valet i år kommer att hållas den 9 september. DM har fått möjligheten att intervjua broder Basim Ali som arbetar som valambassadör för SST(Statligt Stöd för Trossamfund).

1.Vad innebär det att vara valambassadör?
– Jag uppmanar folk till att delta i det svenska valet och främja demokratin. Värt att nämna är att jag är politisk obunden i mitt arbete. Det viktigaste för mig är att de röstar, inte vad de röstar på.

2.Hur ser ditt arbete ut?
– Det är varierande arbetsuppgifter så som workshops, seminarium och bokbord. Målet är att uppmana så många som möjligt att rösta och informera om hur man röstar.

3.Vad informerar du om främst?
– Den största ovissheten som jag har märkt är att folk inte vet att det är tre olika val: stat, kommun och landsting. De flesta tror att det bara är ett statligt val.
Jag har även märkt att många nyanlända som inte har medborgarskap inte är informerade om att de kan delta i kommun- och landstings-valen om de har varit bokförd i Sverige tre år innan valdagen.

4.Vad för tips och råd kan du ge oss inför valen 2018?
– Man ska försöka se över sina personliga intressen och sen se vad de olika partierna står i dessa frågor. Det är svårt att hitta ett parti som till 100% överensstämmer med ens åsikter. Därför bör man se över vilka frågor som är de mest relevanta.

5.Hur kan man göra detta?
– Man kan läsa partiernas partiprogram på deras officiella hemsidor. Man kan pröva olika valkompasser och kontakta de lokala politikerna själva för mer information.

Review Overview

User Rating: 4.78 ( 2 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button