ArtiklarBudskapet 06

Gemensamt uttalande från Islamiska Shiasamfund i Sverige och Imam Ali Islamic Center i Järfälla, med anledning av händelserna i Stockholm den 7:e April 2017

Vi har idag bevittnat en fruktanstvärd terrorhandling i hjärtat av vår huvudstad, Stockholm, där minst tre oskyldiga människor mist sina liv.

Islamiska Shiasamfund i Sverige och Imam Ali Islamic Center fördömer villkorslöst all typer av terrorhandlingar, alldeles oavsett var i världen de äger rum, oavsett vilka de drabbar och oavsett gärningsmännens avsikter. När det nu drabbar Stockholm är det ännu viktigare för oss att ta ställning mot våldets och hatets meningslösa språk.

Islam är, enligt vårt sätt att se på saken, en fridfull religion som inte lämnar utrymme för denna typ av våldsdåd. Denna inställning delas av majoriteten av världens muslimer.

Som svenska shiamuslimer är vi stolta över vårt hemland Sverige, dess demokrati och den tilltro till mänskliga rättigheter som genomsyrar samhället. Vi tolerar inte en attack mot vårt land!

Idag går våra tankar till offren och deras familjer. Vi ber för deras välmående. Samtidigt stödjer vi de säkerhetsinsaster som polis, brandkår, ambulans och andra myndigheter vidtar för att få kontroll på situationen samt återställa säkerheten och ordningen. Deras insatser är uppskattade och högt värderade.

I kölvattnet av denna typ av händelser finns det alltid en fruktan att mörka krafter ska utnyttja tragedin. Relationer mellan olika grupper kan polariseras och försämras. Att ge efter och låta skräcken och hatet sprida sig vore att låta terroristerna vinna.

Vi är inriktade på att arbeta för ett bättre samhälle, ett samhälle där tolerans, respekt och samexistens präglar samhället.

 

2017-04-07

Islamiska Shiasamfund i Sverige och Imam Ali Islamic Center

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button