ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 34Lyckans hörnaTidningsnummer

Lyckans hörna 21 – Öppen eller stängd mot sin omvärld?

Vi påverkas ständigt av det som vi ser, hör och gör, inte minst digitalt. Därför bör vi vara ständigt noga med vilka intryck man släpper i sitt inre och vilka intryck man gör på folk. Vi är ansvariga och skyldiga att granska allt, eftersom vi påverkar och påverkas av vår omgivning.
Samtidigt som vi måste vara medvetna om detta är det viktigt att inte glömma vårt gudagivna uppdrag, nämligen att uppnå perfektion genom att vara goda och sprida godhet.
Bekämpa ondskan i och utanför oss. Den som inser detta är öppen mot sin omvärld för att påverka och påverkas positivt och samtidigt stängd för det negativa som kan komma ut från en eller in i ens själ.
Det är viktigt att leva kyskt och inte låta ens blickar eller tankar riktas dit lustarna vill.
Varje blick på något som vi inte får se på är en pil från satan skjuten mot våra hjärtan. Och då är det vi själva som har låtit honom skjuta vi öppnade våra hjärtan genom ögats eller tankens port.

Man kan inte vara lycklig genom att vara svag, tillbakadragen och inåtvänd, inte heller genom att vara öppen för allt och lättpåverkad och styrd av sin omgivning såsom ett löv blåses av en vind.
Det gäller därför att vara en modig, vaken och insiktsfull individ som vet vad som man bör vara öppen för och vad man bör vara stängd och negativt mot. Det räcker dock inte att vara i detta försvars tillstånd. Den lycklige är en levande människa som förstår att vi är i rörelse och håller ständigt sin rörelse i rätt riktning.
De mest lyckliga människorna är stora hjältar vilka tar hand om sitt inre och strävar mot perfektion samtidigt som de genom en kärleksfull öppenhet mot sin omvärld eftersträvar att förändra sina medmänniskors liv mot det bästa.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button