ArtikelserieArtiklarDagens Muslim 15Lyckans hörna

Lyckans hörna 3- Var en vaken vinnare

Vi är skapade för att vara vinnare. Vi möter dagligen olika problem och värderar alltid saker och ting som händer omkring oss. Därför måste vi alltid ha i minnet att man är i prövningarnas värld vid de dagliga handlingarna som vi gör.
Livet är inte en fritidsgård där nöjen står i centrum utan bara en väg som vi måste passera med ett gott resultat.
Ett gott liv innebär inte att bli rika, uppmärksammade och omtyckta. Vår uppgift som också ger oss lycka är att förstå vad det rätta är och försöka göra det.
Under varje stund, problem och fråga, då vi väljer mellan olika handlingar bör vi tänka: vad kräver Gud, förnuftet och lagen från mig?
Gud kräver att vi skall ha goda avsikter när vi gör något gott. Han är barmhärtig och belönar den som försöker göra rätt. Vi behöver därför inte bli deppiga om vi gör misslyckade försök.


När vi vänder Gud ryggen, glömmer bort vårt uppdrag i världen och vem vi egentligen är kommer vi att bli deppiga. Anledningen är att vi med- eller omedvetet känner att vi har förlorat något stort. En del nöjer sig med att ha ett arbete, bli rika och ha några vänner. De tänker inte riktigt i de banor som denna artikelserie beskriver och blir därför sällan deppiga. Depression drabbar dem som har upptäckt att de har missat något viktigt.


I denna artikelserie, som riktar sig till yngre läsare, behandlas vad människan behöver för ett lyckligt liv.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button